Πληροφορίες για την GARDENA

Με τα κεντρικά της γραφεία στην πόλη Ουλμ της Γερμανίας, η GARDENA είναι η επωνυμία που προτιμούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες σπιτιών και κήπων, σε θέματα φροντίδας του κήπου. Αυτό συμβαίνει επειδή η GARDENA προσφέρει μια πλήρη γκάμα με όλα τα απαραίτητα προϊόντα – από συστήματα ποτίσματος, αντλίες, λιμνούλες κήπου, φροντίδα του κήπου, φροντίδα δέντρων και θάμνων και εργαλεία κήπου μέχρι την καλλιέργεια του εδάφους. Σήμερα η GARDENA είναι η κορυφαία μάρκα για εργαλεία κήπου υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη και κυκλοφορεί σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Για να ικανοποιήσει κανείς τις ανάγκες όσων θεωρούν τον κήπο τους ως ζωντανό χώρο κοντά στη φύση και χώρο ευεξίας, αναζωογόνησης και διασκέδασης, απαιτείται μια συναισθηματική προσέγγιση.


Συστηματική επιτυχία

Από την ίδρυσή της το 1961, η GARDENA εξελίχθηκε μέσα σε λίγες δεκαετίες από μια μικρή εμπορική εταιρεία για εργαλεία κήπου σε έναν παγκόσμια αναγνωρισμένο κατασκευαστή έξυπνων προϊόντων και συστημάτων για τη φροντίδα του κήπου. Ως κορυφαίο βήμα θεωρείται η κυκλοφορία του Original GARDENA System το 1968. Η ιδέα να παρέχει λύσεις συστημάτων συνεχίστηκε και τις επόμενες δεκαετίες με το GARDENA combisystem (1977), το GARDENA accu-system V12, το GARDENA Sprinklersystem και το GARDENA Micro-Drip-System (όλα το 1990). Μάθετε περισσότερα για τα σημαντικότερα συμβάντα στην εξέλιξη των προϊόντων στη λωρίδα χρόνου της ιστορίας της GARDENA. Το μυστικό της επιτυχίας βασίζεται πάντα στη μεγάλη δύναμη καινοτομίας της επωνυμίας, αλλά και στη συνεχή πολιτική πωλήσεων και μάρκετινγκ.


Μέλος του Ομίλου Husqvarna

Από το 2007 η GARDENA είναι μέλος του Ομίλου Husqvarna και –εκτός από την ίδια την Husqvarna και την McCulloch– μία από τις παγκόσμιες βασικότερες επωνυμίες καταναλωτικών προϊόντων.


Το ιστορικό της GARDENA

Η εταιρεία με έδρα τη Γερμανία ιδρύθηκε το 1961 από τους πωλητές Werner Kress και Eberhard Kastner. Αρχικά, ξεκίνησαν με την εισαγωγή εργαλείων κήπου που προέρχονταν από τη Γαλλία. Ως κορυφαίο βήμα θεωρείται η κυκλοφορία του Original GARDENA System το 1968. Χάρη στην πρωτοποριακή ισχύ και την ποιότητα της επωνυμίας, καθώς και στα εξαιρετικά οφέλη για τους χρήστες, η GARDENA εξελίχθηκε σε μια παγκοσμίου φήμης κατασκευάστρια απλών προϊόντων και συστημάτων, με έξυπνες δυνατότητες για το πότισμα και τη φροντίδα του κήπου, μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Από το 2007, η εταιρεία είναι μέλος του σουηδικού Ομίλου Husqvarna.

1961 – Η επιτυχημένη πορεία ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1961 στην πόλη Ουλμ από τους Werner Kress και Eberhard Kastner. Στην αρχή, πωλούσαν εργαλεία κήπου από τη Γαλλία. Ως κορυφαίο βήμα θεωρείται η κυκλοφορία του Original GARDENA System το 1968.

1968 – Γρήγορη αλλαγή αξεσουάρ με ένα κλικ

Το πορτοκαλί είναι το χρώμα των εξαρτημάτων Original GARDENA για το πότισμα που συνδυάζονται μεταξύ τους, όπως οι σύνδεσμοι βάνας, οι σύνδεσμοι σωλήνων και τα αξεσουάρ ποτίσματος. Χάρη στην τυπική του σχεδίαση έχει εξελιχθεί σε μια διαχρονική, κλασική αξία στην διάρκεια των δεκαετιών και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αμέτρητων κήπων στην Ευρώπη.

G1051-S-002.eps

1973 – Εργασία χωρίς ενοχλητικά καλώδια

Η GARDENA προηγείται της εποχής της, καθώς προσφέρει την ευκολία της ασύρματης ελευθερίας κινήσεων ήδη από το 1973. Την κυκλοφορία του ψαλιδιού μπορντούρας χλόης Accu Grande ακολούθησε μόνο ένα χρόνο μετά η πρώτη συλλογή, που βελτιστοποιείται συνεχώς και επεκτείνεται μέχρι και σήμερα, η οποία προσφέρει διάφορες εφαρμογές, από το κούρεμα μπορντούρας γκαζόν έως το ψαλίδισμα θάμνων.

WEB ONLY - Accu

1975 – Εύκολη, ισχυρή και ακριβής κοπή

Κυκλοφορεί μια ολοκληρωμένη σειρά πρωτοποριακών κλαδευτηριών και ψαλίδων κλαδέματος, η οποία επεκτείνεται συνεχώς. Με γρανάζια αύξησης της ισχύος, λεπίδες και λαβές με ειδικά σχήματα, σε ποιότητα που συνοδεύεται από 25ετή εγγύηση της GARDENA.

WEB ONLY - 00351-30-S-001

1977 – Μία λαβή για αμέτρητες εφαρμογές

Το σταθερό σύστημα εργαλείων κήπου, με διάφορες εναλλάξιμες κεφαλές και συνδέσεις βιδών χωρίς ταλαντώσεις για όλη τη διάρκεια ζωής των προϊόντων, εξασφαλίζει πάντα τον σωστό συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή εργονομία. Για περισσότερα από 30 χρόνια, GARDENA κατέχει σαφώς την ηγετική θέση στην αγορά για τα εργαλεία συστήματος. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα προϊόντα μας συνοδεύονται από 25ετή εγγύηση.

WEB ONLY - 03520-20-S-001-15cm-old

1978 – Έξυπνη χρήση του νερού στα συστήματα

Το θέμα του νερού είναι πολύ σημαντικό για την GARDENA. Το 1978 ήταν μια χρονιά με σημαντικές εξελίξεις. Για το πότισμα, την αποστράγγιση ή την παροχή νερού για οικιακή χρήση, τόσο για καθαρό όσο και για βρώμικο νερό, η GARDENA προσφέρει από την αρχή τη σωστή αντλία για κάθε σκοπό.

WEB ONLY - Gardena pumpen_1

1985 έως 1990 – Πρακτική άρδευση κήπου με εξοικονόμηση νερού

Η GARDENA ξεκινά με την αυτόματη άρδευση κήπου. Από την παρουσίαση της συσκευής προγραμματισμού νερού το 1985, το σύστημα ψεκαστήρων και το Micro-Drip-System συνδυάζουν όλα όσα χρειάζεστε για έξυπνη, πλήρως αυτόματη άρδευση του κήπου, στο γρασίδι ή στα παρτέρια.

WEB ONLY - 01164-20-S-001-old-eps

1990 – Μία μπαταρία για διάφορα εργαλεία

Η GARDENA παρουσιάζει ένα σύστημα αντικαθιστώμενων μπαταριών και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων με δυνατότητα σύνδεσης. Στη συνεχώς αναπτυσσόμενη σειρά περιλαμβάνονται εργαλεία μπαταρίας για πολλές εργασίες κηπουρικής, τα οποία διαθέτουν αξιόπιστες και ισχυρές αντικαθιστώμενες μπαταρίες ιόντων-λιθίου.

WEB ONLY - Accu-V12-3

2007 – Ο πρώτος ψεκαστήρας με μνήμη

Ο ψεκαστήρας AquaContour θέτει νέα πρότυπα στην άρδευση του γρασιδιού με εξοικονόμηση νερού. Οι όμορφοι κήποι έχουν ευφάνταστα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα. Με έως και 50 προγραμματιζόμενα βασικά σημεία περιγράμματος, οι ψεκαστήρες AquaContour προσφέρουν πότισμα ακριβείας σε σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή.

08133-20-S-002-21cm.eps

2012 – Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τη χλοοκοπή

Το όμορφο γρασίδι χρειάζεται φροντίδα. Κυρίως, χρειάζεται τακτική χλοοκοπή. Αυτό σημαίνει αρκετή δουλειά και πολύ χρόνο. Ήρθε η ώρα να ξεχάσετε όλα όσα ξέρατε. Η GARDENA λέει: Όχι, ευχαριστώ. Με το Ρομποτικό Χλοοκοπτικό R40Li οι ιδιοκτήτες κήπων δεν χρειάζεται πλέον να εκτελούν τη χλοοκοπή του γρασιδιού οι ίδιοι, επειδή αυτό το πρωτοποριακό μηχάνημα ολοκληρώνει όλη τη διαδικασία μόνο του.

WEB ONLY - 04071-35-S-001-36cm-old

2016 – Λύσεις για έξυπνη κηπουρική

Παρουσιάζουμε το μέλλον της κηπουρικής: Μάθετε ακριβώς την κατάσταση των φυτών στον κήπο σας, από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, με το έξυπνο σύστημα GARDENA. Ελέγξτε με άνεση τη φροντίδα και το πότισμα του γρασιδιού μέσω της εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε στη διάθεσή μας περισσότερο χρόνο για τα πράγματα που αγαπάτε πραγματικά στον κήπο σας.