Retourzendingen

Terugsturen met behulp van het retourformulier – hoe in te vullen?

Niet tevreden met (een deel van) uw bestelling? Dat vinden we erg jammer, maar het kan natuurlijk gebeuren. U heeft, na ontvangst van uw bestelling, 14 dagen om ons te informeren over uw verzoek tot terugsturen. Daarna heeft u nog eens 14 dagen om het product/de producten waar u niet tevreden over bent naar ons op te sturen. Als de bestelling langer dan 14 dagen later wordt teruggestuurd, behoudt de GARDENA Service zich het recht voor om de teruggestuurde bestelling te weigeren.

 

Als u een bestelling (deels) terugstuurt, doe dit dan alstublieft als volgt:

  • Gebruik een doos naar keuze
  • Stop het product in de doos, indien mogelijk in de originele verpakking
  • Stop het retourformulier en de pakbon in de doos.

 

Stuur de doos alstublieft naar ons magazijn, op het onderstaande adres.*

Ons adres:

GARDENA Manufacturing GmbH

Gardena service

Hans-Lorenser-Str. 40

89079 Ulm

Duitsland

 

Zodra uw retourzending is aangekomen bij ons magazijn en is geregistreerd, zorgen wij onmiddellijk dat uw aankoopbedrag wordt teruggestort. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

* Let er op dat u alleen fysieke producten retourneert als de totale waarde groter of gelijk is aan 30€, de verzender draagt altijd de kosten als gevolg van de voorwaarden. In het geval van een totale waarde van minder dan 30€ verzoeken wij u om uw retouraanvraag te sturen naar de lokale Klantenservice met de nodige informatie voor een terugbetaling. In het algemeen geldt dat voor alle pakketten die verkeerd of met ons retouretiket zijn geretourneerd, wij een forfaitair bedrag van € 5 in mindering brengen op het restitutiebedrag voor de gemaakte retourkosten. 

 

RETOURFORMULIER
Heeft u een GARDENA product gekocht in een winkel of op een andere website? Neem dan contact op met uw verkooppunt om het product te retourneren.

 

Naar het retourformulier

Garantievoorwaarden

GARDENA Manufacturing GmbH biedt 2 jaar garantie op alle nieuwe originele GARDENA-producten en reserve-onderdelen, na eerste aankoop bij een GARDENA retail partner of op de GARDENA webshop, mits de producten alleen voor privé-gebruik gebruikt zijn.

Elke garantieperiode die hiervan afwijkt is beschreven op de respectievelijke verpakking, de productdetailpagina op de GARDENA website of in de handleiding.

De garantieperiode voor in rekening gebrachte reserve-onderdelen en voor in rekening gebrachte reserve-onderdelen als onderdeel van een reparatie is 12 maanden. In geval van reparatie, is de garantie alleen van toepassing op de in rekening gebrachte reserve-onderdelen. De garantieperiode voor een in rekening gebrachte vervanging van een compleet product is 24 maanden.

Service die onder de garantie valt, verlengt deze periode niet en start ook geen nieuwe garantie-periode.  De garantie voor tijdens een reparatie geïnstalleerd reserve-onderdeel vervalt tegelijk met de garantie-periode van het gehele product.

In geval van een terechte melding van een defect, hebben wij het recht om te repareren of te vervangen. Pas na twee onsuccesvolle pogingen tot het verhelpen van een defect, heeft de klant het recht om de reparatie-opdracht te annuleren (vervangen) of de reparatieprijs te verlagen (reductie).

Verdere claims, in het bijzonder ter compensatie van niet naar behoren werken, zijn uitgesloten, tenzij er sprake is van opzet of ernstige nalatigheid.

Voorwaarde voor aanspraak op garantie is het indienen van een originele aankoopbon, waarop aangeduid de aankoopdatum en typenaam van het product staat, evenals het indienen van het defecte product bij een GARDENA Service punt in het land van toepassing.

Voorwaarde voor garantie is dat het product is gebruikt waarvoor het bedoeld is, zoals aangeduid in de handleiding.

Niet onder garantie valt slijtage door gebruik, in het bijzonder van messen, mesopzetstukken, turbines, lampen, V-snaren en (tand)riemen, roterende onderdelen, luchtfilters, bougies. Er wordt geen garantie geboden op de gevolgen van onjuist gebruik, in het bijzonder als de instructies voor gebruik en onderhoud niet worden gevolgd. Er wordt geen garantie geboden op noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden tijdens reparaties.   

In geval van reparaties uitgevoerd door de klant, of reparaties uitgevoerd door een derde, niet door GARDENA geautoriseerde partij, of in het geval van aanpassingen aan de constructie of het gebruik van niet-originele GARDENA reserve-onderdelen, vervalt de garantie.

 

GARDENA Manufacturing GmbH

89079 Ulm / Duitsland